Ιδέες για άνεση στην κρεβατοκάμαρα

Syntetas Home
Syntetas Home

Κρεβατοκάμαρα – Οι λόγοι και οι τρόποι για να έχεις μια σούπερ κρεβατοκάμαρα.

Έρευνες έχουν δείξει πως ο τρόπος που έχουμε διακοσμήσει και οργανώσει την κρεβατοκάμαρα μας, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου μας. Σημαντικός επίσης είναι και ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιούμε. Αν για παράδειγμα δουλεύουμε στην κρεβατοκάμαρα, ή περνάμε πολλές ώρες σκεπτόμενοι ζητήματα που μας απασχολούν, αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και το χρόνο που χρειαζόμαστε για να χαλαρώσουμε και εν τέλει να κοιμηθούμε.

Είναι τόσο σημαντικό,  το υπνοδωμάτιο μας, να είναι συνδεδεμένο με στιγμές ηρεμίας και αποφόρτισης, όσο σημαντικός είναι και ο ύπνος για την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά μας στην οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να δημιουργήσεις τον προσωπικό σου χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας, ώστε η διαδικασία του ύπνου να αποτελεί μία υπέροχη ιεροτελεστία και όχι ρουτίνα.

ΣΤΡΩΜΑ

Όλοι χρειαζόμαστε ένα ανατομικό στρώμα, που μπορεί να προσφέρει μια σταθερή και μακροχρόνια υποστήριξη. Το στρώμα πρέπει να είναι ανθεκτικό και ανατομικό, ώστε να εξασφαλίζει έναν βαθύ και άνετο ύπνο ,ενώ αγκαλιάζει το σώμα, χωρίς να επιδεινώνει, ή να  προκαλεί μυοσκελετικά προβλήματα. Ακόμη, είναι σημαντικό τα ελατήρια να είναι τοποθετημένα σε ειδικό υφασμάτινο υλικό, ώστε να μην φθείρονται προκαλώντας ενοχλητικούς θορύβους, κατά την διάρκεια του ύπνου.

ΣΕΝΤΟΝΙΑ & ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, τα βαμβακερά και λινά σεντόνια είναι ιδανικά για έναν ξεκούραστο ύπνο αλλά και για μια αίσθηση αναζωογόνησης. Ανάλογα με την εποχή, επίλεξε το σεντόνι που χρειάζεσαι, ώστε να διατηρείς τη σωστή θερμοκρασία στο σώμα σου. Η μαλακή υφή τους συμβάλει σημαντικά και θετικά στην ποιότητα του ύπνου. Φρόντισε, επίσης, τα σεντόνια σου να είναι ανοιχτόχρωμα και όχι σκουρόχρωμα, γιατί στην αρχή της ημέρας, ποιος θέλει να νιώθει κουρασμένος;

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Προτίμησε ζεστό φωτισμό και απόφυγε έντονους και δυνατούς χρωματισμούς του φωτός, αλλά και των φωτιστικών. Υπάρχουν φωτιστικά που  λούζουν με φως σταδιακά τον χώρο, ενώ μπορείς να προσαρμόσεις εσύ την ένταση τους. Τα χρώματα και τα σχήματα των φωτιστικών που εξυπηρετούν την ανάγκη για χαλάρωση και ηρεμία είναι μαλακά, στρογγυλά σχήματα, χωρίς αιχμές και αυστηρές γραμμές, ενώ τα χρώματα σε παλ και γήινες αποχρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

ΛΙΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ας ξεκινήσουμε με το συμμάζεμα μικρών και μη λειτουργικών αντικειμένων, που αποσπούν την προσοχή και σου δημιουργούν άγχος και νευρικότητα. Τοποθέτησε ό,τι δεν είναι άμεσα απαραίτητο σε κουτιά αποθήκευσης, στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση όποτε το επιθυμείς, χωρίς όμως καταλαμβάνουν το χώρο και μέρος της ηρεμίας σου. Στη συνέχεια, παρατήρησε τα χρώματα του υπνοδωματίου σου και έλεγξε τι συναισθήματα σου προκαλούν. Αν σε χαλαρώνουν,  τότε μείνε σε αυτά και παίξε μαζί τους – ενισχύοντας τα –. Σε άλλη περίπτωση, φρόντισε να αλλάξεις χρώμα στους τοίχους, στα χαλιά, στις κουρτίνες και στα κεντρικά statements του χώρου σου. Χρώματα που έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στη διαδικασία χαλάρωσης είναι τα γήινα χρώματα, οι παλ αποχρώσεις και το λευκό. Το παλ κίτρινο και το φιστικί υπερτερούν των άλλων στην κατηγορία αυτή.

Ακόμη επίλεξε έπιπλα που σε εξυπηρετούν και που σου αρέσουν. Ένα κομοδίνο για παράδειγμα, που μπορείς να αποθηκεύεις το κινητό σου, αποφεύγοντας τους μπλε χρωματισμούς που διαταράσσουν τον ύπνο σου, σε γραμμές και αποχρώσεις που προτιμάς. Μία ντουλάπα εύχρηστη και λειτουργική, που φυλά για σένα τα πιο όμορφα ρούχα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, ένα κρεβάτι ψηλό, ή χαμηλό, με προσκέφαλο, ή χωρίς, όπως ακριβώς το θες και όπως σου αξίζει.

Tip: Σε περιμένουμε για να μοιραστούμε τους προβληματισμούς σου, να ακούσουμε τις ανάγκες σου και φτιάξουμε μαζί το ιδανικό έπιπλο για σένα!  

ΜΑΞΙΛΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

Οι μεγάλες μαξιλάρες, εκτός από λειτουργικές, θυμίζουν πως το υπνοδωμάτιο είναι για χαλάρωση και μόνο. Η άνεση και η αποφόρτιση έχουν τον πρώτο ρόλο και μια σύγχρονη κρεβατοκάμαρα πρέπει να υποκύπτει σε αυτόν. Οι σύγχρονοι και απαιτητικοί ρυθμοί της ζωής μας, επιβάλλουν ένα χώρο άνεσης και χαλάρωσης. Ήπια αρώματα λεβάντας, βανίλιας ή κανέλλας σε μορφή sticks ή κεριών σε συνδυασμό με άνετες και μεγάλες μαξιλάρες δημιουργούν τον δικό σου χώρο ηρεμίας και ξεκούρασης.

Challenge: Δοκίμασε τις παραπάνω τεχνικές και διαπίστωσε πόσο αναζωογονητικά μπορούν να λειτουργήσουν για σένα και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής σου.