Η ιστορία μας

Η αρχή για την εταιρία ΣΥΝΤΕΤΑΣ έγινε το 1924 από τον Σταύρο Συντέτα, παππού του σημερινού ιδιοκτήτη. Το κλασικό εμπορικό πολυκατάστημα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού της πόλης της Μεσσηνίας. Για την εξαιρετική ποιότητα, τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη και την αφοσίωση στο χειροποίητο έπιπλο. Η παράδοση πέρασε στα χέρια της επόμενης γενιάς, στο γιο του, Νίκο Συντέτα και από εκείνον στο δικό του γιο και σημερινό ιδιοκτήτη, Παναγιώτη Συντέτα.

Με έμπνευση την οικογενειακή ιστορία και με νέες εμπορικές ιδέες, ο Παναγιώτης Συντέτας δημιουργεί την έκθεση επίπλων, που φέρουν την υπογραφή και τις αξίες του ονόματος ΣΥΝΤΕΤΑΣ.
Το 2010 ένα σύγχρονο εργαστήριο διευρύνει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα σύνορα της εταιρείας.
Η ποιότητα, τα φυσικά υλικά και η προσαρμοστικότητα, παρουσιάζουν την νέα άποψη στο handcrafted έπιπλο.
Η SYNTETAS HOME κατασκευάζει έπιπλα και προτείνει ολοκληρωμένες διακοσμητικές συνθέσεις για ένα δωμάτιο ή για ένα σπίτι.
Κάθε φορά από την αρχή.
Δημιουργεί το σπίτι που κατοικείτε στα όνειρά σας, όποια διάσταση και αν έχει.

«Κάθε έπιπλο έχει σχεδιαστεί στο χέρι, από τους πιο εξειδικευμένους επαγγελματίες επίπλου.»

«Κάθε έπιπλο έχει
σχεδιαστεί στο χέρι,
από τους πιο
εξειδικευμένους
επαγγελματίες
επίπλου.»

Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας: «Δημιουργούμε κάθε φορά από την αρχή» προσδιορίζει την εταιρεία και τον τρόπο που εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το κάθε έπιπλο, ξεχωριστά. Αυτή είναι και η πρώτη μας σκέψη κάθε φορά που γνωρίζετε εμάς και τα προϊόντα μας. Δημιουργούμε από την αρχή σημαίνει πως σχεδιάζουμε τα έπιπλά σας, σύμφωνα με το χώρο σας, τις διαστάσεις, τις ανάγκες σας. Συζητάμε για αυτές τις ανάγκες μαζί σας και τους δίνουμε ζωή.

Δημιουργούμε κάθε φορά από την αρχή δίνοντας ξανά ζωή και σε έπιπλα από το παρελθόν. Μας δένουν πολλά μαζί τους. Τα έπιπλα που έχουν φθαρεί από το χρόνο, αλλά έχουν συναισθηματική αξία για εμάς, μπορούν να αναγεννηθούν. Η SYNTETAS HOME έχει εξελίξει την τέχνη της αναπαλαίωσης με νέες τεχνικές συντήρησης, επανόρθωσης και εφαρμογές τεχνοτροπιών. Πολλές από τις γραμμές των παλιών επίπλων είναι διαχρονικές και εναρμονίζονται με πολλά σύγχρονα στιλ διακόσμησης.

Αξίζει να συνεχίσουν λοιπόν να ζουν. Το χειροποίητο έπιπλο, δίνει μια ξεχωριστή ενέργεια στο χώρο. Έχει τη γνώση και την έμπνευση του δημιουργού, χαραγμένα επάνω του. Έχει τη φυσική πρώτη ύλη. Το ξύλο, το ύφασμα. Τη ζεστασιά του χεριού που τα επεξεργάζεται, μέχρι το τελικό φινίρισμα. Η SYNTETAS HOME, σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητα έπιπλα με διαφορετικές αισθητικές και στιλ, όπως ακριβώς τα έχετε φανταστεί.